Akadozó kezdet, sima vég

A borzalmas, Rhein-Neckar Löwen elleni BL mérkőzés után a Tatran Presov ellen javíthatott a SEHA-Ligában a Veszprém.


Képgaléria a cikk végén

Hasonlóan kezdtek a mieink, mint szombaton a Bajnokok Ligája mérkőzés előtt, nem állt össze a védekezés, a támadás pedig hasonlóan tanácstalan volt. Szerencsére az Eperjes sem jeleskedett a támadásokban az első 10 percben, így a 8. percben már sikerült őket utolérni (3-3). Hátradőlni azonban nem tudtak a szurkolók, a felvidéki csapat továbbra is nagyon kapaszkodott, a mérkőzést ők irányították, a hazaiak egyenlítettek egész a 18. percig, amikor zsinórban három góllal (Ilics, Chema Rodriguez és Nilsson) megfordították a mérkőzést (20. perc, 10-8).

A 19. percben Az ellen időt is kért, sokat ugyan nem tudott fordítani az összecsapás képén, Rábek találatát újabb három veszprémi követte, majd szinten a vendégek kettese talált be, amire az időkérésnél beállt Nagy László és Terzic válaszolt. Nagy láthatóan nem volt tervben, hosszú melegítőben ült a kispadon és gumiszalaggal végzett erősítő gyakorlatokat, amikor a 18. percben elkezdett vetkőzni és az időkérésnél be is állt Nilssonnal és Lékaival egyetemben. A félidőre már rendeződtek a sorok, 17:13-mal fordultak a csapatok.

A második játékrész már szorosabban kezdődött, felzárkózni nem tudott a Presov, de folyamatosan tartotta magát. A nagy lendület a 36. percig tartott, aztán egy 4:0-s sorozattal lerohantuk őket, a 46. percben időt kért Branko, ekkor valamivel kiegyenlítettebb lett a mérkőzés, de az 51. percben egy újabb 4:0-s sorozatnál, mikor a közönség még a tízet számolta (31-21), elhasználta az utolsó időkérési lehetőségét is. Nem játszott rosszul a Veszprém, de sok volt a technikai hiba, a Presov pedig a félidő közepére elfáradt. Az utolsó 10 percre aztán kieresztett a Veszprém is, a hibák váltak jellemzővé a csapat játékánál, így a vendégek több lehetőséghez jutottak.

Mérkőzéstükör

Carlos Ortega: Az első félidő elején kicsit még rajtunk volt a hétvégi vesztes mérkőzés nyomása, de sikerült átlépnünk rajta, és sikerült azt játszanunk, amit akartunk. Elégedett vagyok a csapattal, a lehető leggyorsabban felébredtünk.

Nagy László: Németországban a vereség ellenére örültem, hogy pályára léphettem 7 hét után. A mai mérkőzésen az volt legfontosabb, hogy minél hamarabb magunkra találjunk. Felerősödtünk védekezésben és támadásban is jobbak lettünk. Nagy volt a fizikai igénybevétel, jól jön a szünet.

Branko Benko: A kézilabda mérkőzés 60 percig tart, a legnagyobb problémánk, hogy sok a sérültünk, nem tudtuk végig bírni a tempót ilyen kevés játékossal. A hétvégén megsérült 3 játékosunk, megpróbáltuk végigjátszani a mérkőzést és tartani magunkat.

Tomas Urban: Nagyon jól éreztem magam, örültem a szurkolóknak is. Csak első félidőt bírtuk, utána nem voltunk erőben, nemrég játszottunk két meccset, csak egy napot tudtunk pihenni. Egy ekkora csapat ellen így nehéz jó eredményt elérni. Tudtuk, hogy nem szabad gyorsan játszanunk, mert a Veszprém leindít minket.

MKB-MVM Veszprém - Tatran Presov 37:25 (17:13)

Veszprém, vezette: Cindric, Gonzurek (horvátok)

Veszprém: Mirko Alilovic - Gulyás Péter 1, Renato Sulic 4, Schuch Timuzsin 1, Momir Ilic 8/4, Mirsad Terzic 1, Cristian Ugalde 2, csere: Mikler Roland (kapus), Iváncsik Gergő 3, Carlos Ruesga 1, Andreas Nilsson 3, Nagy László 6, Christian Zeitz 2, Gasper Marguc 3, Chema Rodriguez 1, Lékai Máté 1
Vezetőedző: Carlos Ortega

Presov: Jakub Krupa - Tomas Urban 1/1, Dainis Kristopans 6, Vasja Furlan 4, Andrej Petro 1, Oliver Rábek 6, Antl Radoslav 4/2, csere: Maros Kolpak (kapus), Alexander Radcenko, Lukas Urban 1, Radovan Pekár, Tomas Cip 2
Vezetőedző: Branko Benko

Hétméteresek: 6/4, illetve 3/3
Kiállítások: 4 perc, illetve 10 perc

galeria_521

Képgaléria