Presztízscsata a kupában

Vérbeli megyei rangadónak ígérkezik a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém és a Motax-Concordia KC Pápa összecsapása október 29-én (szerda, 19 óra) a Hepp-kupa harmadik fordulójában.

A mieink a sorozat előző körében a Casino-Soproni Tigriseket győzték le idegenben (80-87), a leendő ellenfél pedig a Falco KC Szombathely II-t múlta felül odahaza (85-67). Mint emlékezhetünk, Vertetics Ádámék főként a második és a harmadik negyedben voltak ellenállhatatlanok a hűség városában, ezen játékrészekben összességében 26-57 arányban voltak jobbak az alacsonyabb osztályú, az NB II Nyugati-csoportjában szereplő riválisnál. Vagyis a csata az utolsó felvonás előtt eldőlt. Az egyetemisták az NB I/B legutóbbi, harmadik fordulójában éppen a vasiakat múlták felül (98-85), így a pontvadászatban kettő-egyre alakították a győzelmi-vereség mutatójukat. A Vetési gimnáziumba érkező pápaiaknak fordított a mérlegük: egy sikert (-Széchenyi Egyetem Győr KC 78-73; odahaza) és két „zakót” (-MTK Törökbálint 89-63, -Oroszlányi SE Lions 84-71; mindkettő idegenben) számlálnak. A Kutasi Gergely, Simon László, Keresztes Rafael és Jarosevits Róbert nevével fémjelzett együttes jelenleg nyolcadik a tabellán.


Fotó: archív

- Nem téveszt meg bennünket a pápaiak eddigi bajnoki szereplése, egyrészt még csak három játéknap telt el, másrészt a velünk vívott találkozókra mindig felszívják magukat - mondta Petőfi Áron edző. A derekát fájlaló Czakó Tamást biztosan nem küldhetem pályára, ám a lázas Nagy Róbert játéka is kérdéses. Kollégám, Vajda József edző csapata Simon és Kutasi érkezésével felgyorsult, jobb lett, de a holt idényben mi is erősödtünk. Mint minden fellépés előtt, most is fontos a megvalósítandó taktika, ugyanakkor szerintem ezeket a presztízscsatákat rendszerint a lélektani tényezők döntik el. A pápaiak elleni derbik mindig különlegesek. A mostani is ki-ki mérkőzés lesz, amit szeretnénk továbbjutással abszolválni. A szezonban eddig olyan párharcokat produkáltunk, hogy vagy a támadó-, vagy a védőjátékunk volt jó, a kettő együtt - egy mérkőzésen belül - még nem volt az igazi. Tehát elől és hátul is van még teendőnk. Miután jó csapatot látunk vendégül, most is szükségünk lesz jó egyéni teljesítményekre. Az esetleges kiélezett szituációkra is próbálunk felkészülni, hogy kontrollálhassuk a játékot. Ha az utolsó pillanatig összpontosítunk, akkor szerintem a szurkolók elégedettek lesznek velünk.