Nagy László január vége előtt már teljes értékű edzéseket végezhet

Dr. Mahunka Zsolt, a csapat orvosa arra számít, hogy ha ezen a héten még nem is, de az azt követő vége felé a „terhelési stopot” valószínűleg már fel lehet oldani.

Nem sokkal több, mint három hét választ el az MKB-MVM Veszprém soron következő Bajnokok Ligája mérkőzésétől, amikor a pontveszteség nélkül álló csoportelsőnek idegenben a német Rhein-Neckar Löwen kézilabda csapatával kell megküzdenie. A február 9-i összecsapás felé közelítve a visszaszámlálás legizgalmasabb kérdése az, hogy miként javul, illetve mikor válik újra tökéletessé a csapatkapitány Nagy László lába, aki a tavaly november 17-i Celje elleni találkozón sérült meg.

- Csapatkapitányunk a Veszprém Arénában kialakított orvosi központban vesz részt a fizioterápiás és a lézerterápiás kezeléseken, és a járás valamint a futás közben már csak minimális fájdalmat érez – tájékoztatta a Telekom Sporthír Szolgálat munkatársát a dániai Európa-bajnokságról lemaradt játékos jelenlegi állapotáról a Veszprémi Kórház baleseti sebészspecialistája. – Gyógyulása hosszabb annál, mint amire az első vizsgálatok után számítani lehetett, így a teljes terhelésű edzések elvégzésére valószínűleg csak a hónap vége felé vállalkozhat. Az olyasfajta sérülések esetében, mint ami a játékosunkat átmenetileg harcképtelenné tette, a teljes gyógyulás ideje az esetek többségében 2-3 hónap.

A szakember elmondta, hogy Nagy Lászlónak közvetlenül a térde alatt roppant be a sípcsontja, amely a kézilabdázás világában eléggé sűrűn bekövetkező sérülésnek számít. Dr. Mahunka Zsolt emlékeztetett arra, hogy Nagy László a tavalyi idény vége előtt egyszer már járt így, de akkor a másik lába szorult ápolásra.

- Nagy László az igen magas kézilabdázóknál is magasabb a maga majd’ 210 centiméteres termetével, ez is közrejátszhat abban, hogy az ütközéseknél a térdízületének és a sípcsontjának az épsége az átlagosnál nagyobb veszélynek van kitéve. Gyógyulása közben a sérült csontrész, egészen pontosan az MR vizsgálatoknál jól érzékelhető behorpadás kitöltődik, és ennek köszönhetően szűnhetnek meg még a legkisebb fájdalmak is. Amint ez az állapot bekövetkezik, minden visszatérhet a régi kerékvágásba, és akkortól ugyanúgy edzhet, ahogy azt tette a sérülése előtt.

Mint ismeretes, a szurkolók hagyományos nemzetközi szavazásán tavaly Nagy László érdemelte ki az „Év legjobb jobbátlövője” címet, míg az „Év Játékosa”voksolásból a horvát Domagoj Duvnjak mögött a második helyen került ki.. Az MKB-MVM Veszprém világhírességét a tavalyi világbajnokság után beválasztották a torna All-Star nemzetközi csapatába.

Forrás: Telekom Sporthír Szolgálat - Szalay Péter