Visszahozták a meccset

Nagy izgalmak közepette, szép hajrával nyert a Veszprém Barabás Duna Takarék KC a békéscsabai csapat ellen 20:19-re.


Képgaléria a cikk végén

Bár jól kezdték az első félidőt a hazai lányok, a védekezésük is rendben volt és bátran játszottak támadásban is, a játékrész közepére elvesztették a kontrollt, és a vendégek kerekedtek felül rajtuk. A 12. percben fordult annyit a mérkőzés, hogy a veszprémiek már nehezen kapaszkodtak vissza, Róth időkérésénél a 17. percben 5:7-re vezettek a békéscsabaiak.

A megbeszélés után két hazai gól is született, Pelczéder majd Tóth Eszter mentette a hazaiak becsületét. A hirtelen jött lendület el is tűnt a csapatból, egyre összezavarodottabban játszottak, nem értették egymást a pályán, az emberelőnyt sem sikerült kihasználniuk, ráadásul Pelczéder révén hátrányba is kerültek a 23. percben 8:10-nél. A vendégek kisebb hibákkal ugyan, de láthatóan jobban játszottak, a félidőre sikerült öt góllal ellépniük, 9:14.

Jót tett a szünet Róth lányainak, magabiztosabban lőtték a gólokat és faultolni is mertek, így Bakó kényszerült időkérésre a 41. percben, mikor már egy gólra megközelítette őket a hazai együttes, míg ők mindössze egy gólt szereztek a második félidőben (14:15). A veszprémi lányok bár kiegyenlítettek, a vezetést átvenni nem tudták, 49. percben 16:17 volt az állás.

Szépen hajráztak a hazaiak, az 56. percben a vezetést is sikerült átvenni Kiskartali góljával, 3 perccel a vége előtt pedig Bakó ismét időt kért. Az 59. percben Tóth Gabriella lövésével 20:18 lett az állás, fél perccel a vége előtt pedig időt kért Róth, a közönség pedig már ünnepelte a győzelmet. A végeredmény megérdemelt győzelem lett, a második félidőben visszahozták a mérkőzést a lányok, 20:19-re nyertek.

Mérkőzéstükör

Róth Kálmán: Az összes létező bűnt elkövettük a kézilabda ellen, ennek ellenére sikerült győzelemmel kijönni ebből az ámokfutásból.

Bakó Botond: A második félidő gyötrelmes játék volt. Érthetetlen módon megijedtünk és rengeteg hibát vétettünk.

Veszprém Barabás Duna Takarék KC - Békéscsaba ENKSE 20:19 (9:14)

Veszprém, Március 15. úti sportcsarnok, vezette: Andorka M., Hucker R.

Veszprém: Pásztor Bettina - Pelczéder Orsolya 1, Tóth Gabriella 7, Tóth Eszter 7/4, Takács Bianka 2, Planéta Szimonetta 1, Kokas Viktória, csere: Szemerey Zsófi (kapus), Hajtai Vanessza, Kurucz Ivett, Marincsák Nikolett, Kiskartali Zsófia 2
Vezetőedző: Róth Kálmán

Békéscsaba: Sipeki Flóra - Csáki Viktória 3, Nikolayenko Olha 5/1, Szabó Valéria 1, Glusica Leposava 2, Hanczvikkel Zsanett, Gávai Szonja 1, csere: Terenyi Bianka (kapus), Barján Bianka 2, Szögi Tímea 1, Dombi Luca 2, Kelemen Éva 2, Walfisch Mercédesz, Diószegi Nikolett
Vezetőedző: Bakó Botond

Hétméteresek: 8 perc, illetve 4 perc
Kiállítások: 4/4, illetve 1/1

galeria_409

Képgaléria