Szoros vereség a Debrecentől

A hajrában két perc alatt döntötte el a mérkőzés sorsát a Debrecen a nagyon küzdő Veszprém Barabás Dunatakarék KC otthonában.

A Barabás-lányok a Debrecent fogadták szombat este a Mácius 15. utcai sportcsarnokban. A vendégek szereztek vezetést, az első veszprémi gólig a 4. percig kellett várni, Tóth Gabriella egy percen belül kétszer egyenlített (2-2). Planéta Szimonetta révén a 8. percben vezetett először a Barabás (4-3) A hazai csapat nyolc perc alatt háromszor is emberhátrányba került, de a jó védekezésnek és Pásztor Bettina remek védéseinek köszönhetően nem tudott meglépni a Debrecen. 6-7-nél ugyan még vezettek a vendégek, de a veszprémiek zsinórban három gólt szereztek (9-7), így nem csoda, hogy Varga József a 20. percbe időt kért.

Az edzői intelmek jót tettek a vendégeknek, egy perc alatt egyenlítetek (8-9), sőt a 25. percben fordítottak is 11-12-re, így Róth Kálmán volt kénytelen időt kérni. A félidő hajrájában mindkét fél kapkodott, ajtó-ablak helyzetek maradtak ki. A 28. percben újabb hazai kiállítás következett, Pásztor sokadik bravúrját mutatott be, de Simsikova tovább tudta növelni a debreceni előnyt (11-13). Az utolsó percben sem sikerült gólt szereznie a Veszprémnek, így a félidő végén hét percen át gólképtelennek bizonyult, az utolsó gólt a 23. percen Tóth Gabriella jegyezte, aki öt gólig jutott az első harminc percben.

A második játékrész egy vendég hétméteressel és Pásztor Bettina remek védéseivel indult, az első találatot a 4. percben Pelczéder Orsolya szerzte, egy perccel később pedig Planéta Szimonetta egyenlített (13-13). Palotás Fanni gólja zsinórban a harmadik hazai találatot és már a vezetést is jelentette (14-13), a Debrecen a 7. percben Simsikova révén tudott először betalálni a második félidőben (14-14). A következő négy percben elsősorban Pásztor védéseinek köszönhetően nem született gól, majd Planéta Szimonetta betalált, de három percen belül három debreceni válasz érkezett (15-17).

A 17. percben Planétát küldték le a játékvezetők, Sopronyi Anett értékesített hétméteresével pedig először vezetett hárommal a Debrecen (17-20), így Róth Kálmán pedig érthető módon időt kért. Az ex-veszprémi Ábrahám Szilvia kiállítása adta meg a lehetőséget a hazaiaknak a felzárkózásra, Tóth Gabriella és Pelczéder Orsolya élt is vele (19-20). A Debrecen időkérése után nem sikerült az egyenlítés, sőt, Sopronyi újabb értékesített hétméteresét követően emberhátrányban kellett megúszni gól nélkül, amiről Pásztor gondoskodott is.

A 26. percig a felváltva estek a gólok, mígnem Planéta Szimonettának emberelőnyben sikerült egyenlítenie (22-22). A Debrecen azonban megrázta magát, először emberhátrányban, majd kiegészülve is gólt szerzett (22-24), majd Lajtos Nóra kivédte Planéta büntetőjét, a másik oldalon viszont Sopronyi keze ezúttal sem remegett meg a hétméteresnél (22-25), amivel el is dőlt a mérkőzés. A debreceni „I”-re Karakas Orsolya tette fel a pontot, a végeredmény 22-26 lett.

Mérkőzéstükör

Róth Kálmán:  Egy nyerhető meccset vesztettünk el, nagyon irigylem a debrecenieket, egyrészt a hosszú kispadért, másrészt mert nekik még idegenben is van közönségük. Sajnos az a biztatás sajnos sem itthon, sem idegenben nincs meg, ami átsegítené ezt a fiatal, rutintalan csapatot a nehéz pontokon. A Debrecen nagy részben annak köszönheti a győzelmét, hogy nekik szurkolóik voltak, nekünk pedig nézőink.

Varga József: Nagyon küzdelmes mérkőzés volt, mindkét csapat sok helyzetet hagyott ki, mindkét oldalon nagyon jól védtek a kapusok, azt hiszem, ennyivel érettebb most ez a Debrecen.

Veszprém Barabás Duna Takarék KC - DVSC-TVP 22:26 (11:13)

Veszprém, vezette: B. Pech, Vágvölgyi

Veszprém: Pásztor Bettina - Vesztergombi Dalma, Tóth Gabriella 6, Planéta Szimonetta 6/2, Takács Bianka 3, Tóth Eszter, Pelczéder Orsolya 6, csere: Györkös Rebeka (kapus), Hajtai Vanessza, Kokas Viktória, Kurucz Ivett, Marincsák Nikolett, Palotás Fanni 1
Vezetőedző: Róth Kálmán

DVSC: Lajtos Nóra - Slakta Petra 3, Ábrahám Szilvia, Karalyos Orsolya 2, Valovics Nóra 2, Kudor Kitti 5/2, Szilágyi Ágnes 2, csere: Simsik Cyntia 3, Sopronyi Anett 8/5, Barna Éva, Karnik Szabina 1
Vezetőedző: Varga József

Kiállítások: 12 perc, illetve 6 perc
Hétméteresek: 3/2 illetve, 9/7

3

Képgaléria