Veszprém - Fáradtság 0:2

Szép játékkal próbálta kárpótolni a nézőket a Veszprém Barabás Duna Takarék KC a múltkori Dunaújváros ellen elszenvedett csúnya vereség után, amely úgy 45 percig ment is nekik, majd elfogyott a szufla.

Az első gólt ugyan a vendégek szerezték, a hazaiak lényegesen jobban tudtak támadni és védekezni is. A Balaton-partiak nem találták az ellenszerét a veszprémi védekezésnek és Szemereynek, a védekezésük sem állta a sarat, a 10. percben 6-3-ra vezetett a Veszprém. Golovin Vlagyimir, a siófokiak edzője a 8. percben kért időt, ami jelentősen nem javította az ellenfél játékát, de legalább szinten tartania sikerült a csapatot, a Barabás folyamatosan 4-5 gólos fórban volt.

Az első félidőt a hazaiak szinte csere nélkül játszották, csak Pásztor állt be egy hetes erejéig, valamint Kurucz a félidő elején, míg Tóth Gabriella ujját vizsgálták (szerencsére semmi gondja nem lett) pár másodpercig, majd a félidő végén is játszhatott. A szép játéknak, és küzdésnek meg is lett az eredménye, 15-10-zel fordultak a csapatok.

A második játékrész elején aztán a siófokiak vérszemet kaptak, bár több gólt lőttek, az akarat még mindig inkább a veszprémieken látszódott, a 36. percben 17-14 volt az állás. Innentől a Barabás elővette az első félidei formát, folytatták a lendületes játékot a bakonyiak, kemény ütközések, befutások, emberfogások, meztépések, minden adott volt egy kemény, izgalmas mérkőzéshez kell. A 45. perctől aztán folyamatosan a vendégek szereztek gólt, sok volt a hiba, kezdett fáradni a fiatal csapat, az 52. percben Róth időkérésénél már csak egy gólos előnyük volt, 26-25-re álltak a csapatok.

A Siófoknak jobban sikerült a hajrá, a veszprémiekből már kifogyott a szusz, előbb egyenlítettek, majd az 55. percben Róth újabb időkérésénél már 26:28-ra vezettek. A végére nagyon elfáradtak a lányok, az 51. perctől nem lőttek gólt, ellenben Bogdanovic és Erdősi nem kímélte a hazaiak kapuját. Az 58. percben Planéta végre lőtt egy gólt, de Bogdanovic gyorsan kozmetikázott. Tóth Gabriella gólja már nem segített a csapaton, 29:32-re kikapott a hazai gárda.

Mérkőzéstükör

Róth Kálmán: Megnyertnek hitt mérkőzést vesztettünk a negyed órás gólszünet miatt, sürgősen keresnünk kell egy jobb szélsőt.
 
 


 

Golovin Vlagyimir: Fontos mérkőzést sikerült megnyernünk, a szív diadala volt. Nem játszottunk jól, de nagyon akartuk.

Veszprém Barabás Duna Takarék KC - Siófok KC - Galérius Fürdő 29:32 (15:10)

Veszprém, vezette: Tomecskó-Hunyadi T., Vnyatinszki T.

Veszprém: Szemerey Zsófia - Vesztergombi Dalma 1, Tóth Gabriella 6, Planéta Szimonetta 6, Takács Bianka 3, Tóth Eszter 9/1, Pelczéder Orsolya 3, csere: Pásztor Bettina (kapus), Kurucz Ivett, Kokas Viktória, Gulyás Vanda, Palotás Fanni, Marincsák Nikolett, Hajtai Vanessza 1
Vezetőedző: Róth Kálmán

Siófok: Pastrovics Melinda - Lukács Viktória 5, Léránt Vivien 3/1, Szamoránsky Anikó 3, Dajka Bettina 3, Bogdanovic Annamária 8/2, Szalai Babett, csere: Futaki Hajnalka (kapus), Drávai Gyöngyi 4/1, Varga Nikolett, Deáki Dóra, Erdősi Ildikó 6
Vezetőedző: Golovin Vlagyimir

Kiállítások: 4 perc, illetve 10 perc
Hétméteresek: 2/1 illetve, 4/4

galeria_385

Képgaléria