Teljes a női kézilabda vb mezőnye

A hétvégén az európai selejtezők zárultával kialakult a decemberi, szerbiai női kézilabda-világbajnokság mezőnye, amelynek a magyar válogatott a tavalyi Eb-n elért bronzérmének köszönhetően automatikusan tagja.


Fotó: archív

Érdekesség, hogy a hétszeres világbajnok oroszok - ahogy az európai szövetség (EHF) a honlapján megjegyzi - 1973 után először hiányoznak majd, lévén a hollandok jobbnak bizonyultak náluk. A rosztovi visszavágón 33-21-re nyertek a vendégek, akik az első meccsen, még Rotterdamban, kikaptak egy góllal. A lengyelek a 2010-es kontinensviadalon ezüstérmes svédeket ejtették ki. A december 7. és 22. közötti vb csoportsorsolása szombaton 11.30 órakor lesz Belgrádban.

A mezőny

Szerbia (házigazda), Norvégia (címvédő), Montenegró (Eb-1.), MAGYARORSZÁG (Eb-3.), Spanyolország, Románia, Lengyelország, Csehország, Dánia, Hollandia, Németország, Franciaország (mind európai selejtezős), Angola (Afrika-1.), Tunézia (Afrika-2.), Kongói Demokratikus Köztársaság (Afrika-3.), Algéria (Afrika-4.), Ausztrália (Óceánia-1.), Koreai Köztársaság (Ázsia-1.), Kína (Ázsia-2.), Japán (Ázsia-3.), Brazília (Pánamerikai 1.), Argentína (Pánamerikai 2.), Dominikai Köztársaság (Pánamerikai 3.), Paraguay (Pánamerikai 4.).