Pattanásig feszült végjáték

Fordulatos mérkőzésen hét meccslabdája is volt a vendég Dorognak, de végül a Veszprémi Röplabda Club nyerte az idei év első csatáját.

Az év első NBII-es bajnoki találkozóján fogadta a Man at Work VRC a Dorogot. Szezon eleji formában kezdődött a mérkőzés, mindkét csapat sokat hibázott. Az első szett elején felváltva estek a pontok, 6:6-nál zsinórban hármat ütött a Veszprém (9:6), és a játszma további részében a hazaiak irányítottak. Megpróbált felzárkózni a Dorog, ami 18:18-nál sikerült, de a végjátékban ismét megléptek a veszprémiek, és megszerezték a játszmaelőnyt. (25:22, 1:0)

Az elvesztett szett felpaprikázta a vendégeket, és gyorsan magabiztos előnyre tettek szert (6:15). Későn ébredtek a mieink, csak néhány pontot sikerült lefaragni a hátrányból, és a hajrára 10:20-nál fordultak a csapatok. Rengeteg pontatlan labdaérintés kíséretében a vendégek egalizáltak. (13:25, 1:1)

A harmadik szett sokkal kiegyensúlyozottabb játékot hozott, izgalmas, hosszú labdamenteket láthattak a kilátogató nézők, melyek végén többnyire a vendégek koncentráltak jobban, és a szerencse is melléjük állt. Az első technikai szünetnél 6:8 volt az állás, majd folyamatosan növelte előnyét a Dorog, és a végjáték előtt tetemes előnyre tett szert (12:21) A veszprémiek kicsit későn, de megkezdték a felzárkózást, zsinórban ütöttek három pontot (15:21) A lelkes vendégek végül behúzták a szettet, és megfordították a mérkőzés állását. (19:25, 1:2)

A harmadik játszmára felszívta magát a hazai együttes, a sérüléséből visszatérő Tóth Tibor is beállt, ami magabiztosabbá tette a csapatot. A szett elején felváltva estek a pontok, majd megléptek hárommal a mieink (8:5). Feljavult a támadójáték, eredményesebb lett a sáncmunka is, aminek köszönhetően 16:9-re elhúztak a veszprémiek. A folytatásban esélye sem volt a Dorognak behozni a hátrányt, így következhetett a döntő ütközet. (25:13, 2:2)

Szoros végjátékra számíthatott a kilátogató közönség, de ilyen izgalmas csatát talán senki nem várt. Felváltva vezettek a csapatok a szett első felében, 3:2-re a hazai, 5:6-nál a vendég oldalon volt az előny. Kétpontos dorogi vezetésnél cseréltek térfelet a csapatok (6:8), a veszprémiek 9:9-nél egyenlítettek. A rendkívül felspanolt vendégek 12:14-nél jutottak először meccslabdához, de az utolsó pontot nem sikerült beütniük. Összesen hatszor volt lehetőségük eldönteni a találkozó sorsát, de Tóth Tibor és Kráml Szilveszter vezérletével rendre egyenlítettek a mieink. Régen látott koncentrációval és lelkesedessél tartották magukat a veszprémiek, akik az első meccslabdájukat kihasználva megnyerték a találkozót. (25:22, 3:2)

 

Mérkőzéstükör

Seck György: - Sajnálom, hogy álmosan indult az évünk, többször foglalt volt a terem, keveset tudtunk edzeni, ami megmutatkozott a játékunkban. Kimondottan tanulságos számunkra a mérkőzés, az öt szett miatt elvesztettünk egy pontot, és majdnem meglepetés született. Örülök, hogy a végére összeszedtük magunkat, és a Veszprémre nem jellemző végjátékot produkáltunk, most nagyon örülök a győzelemnek. Tóth Tibor játéka hiányzott nekünk, a válla még nem száz százalékos, de nélküle is könnyebben kellett volna nyernünk a meccset.

Man at Work VRC – Dorogi SE 3:2 (22, -13, -19, 13, 19)