Bulath Anita Veszprémbe igazolt

A Debrecen válogatott átlövője egyéves szerződést kötött a Veszprém Barabás KC csapatával, nyárig továbbra is a hajdúságiak játékosa marad.

Szombat délután sajtótájékoztató keretében írta alá a két fél az egy évre szóló kontraktust. A VBKC részéről Barabásné Adonyi Szilvia elnökhelyettes látta el kézjegyével a szerződést, az új szerzeményről Barabás Árpád, klubtulajdonos és Gyurka János, vezetőedző is elismerően beszélt.

- Rengeteg híresztelés kapott szárnyra az elmúlt napokban, hetekben, bár szerződés még nem volt aláírva, egy szóbeli megállapodás már született. Anita férje az ifi csapatunkat irányítja, és Anitát is láttak velünk együtt a városban, így elindult a pletyka. Mivel tegnap igent mondott az ajánlatunkra, ezért úgy döntöttünk, hogy sajtótájékoztatót tartunk. Egy értékes, erős játékost kaptunk, akivel lassan, de biztosan tudunk haladni előre a bajnokság megnyerése felé. Nem kapkodunk, lassan építkezünk, minden évben szeretnénk egy kicsit előrébb lépni. Tisztában vagyunk vele, hogy az élcsapatok vonzóbbak, mint mi, de Anita lehetőséget lát bennünk, aminek nagyon örülünk. A következő év arról fog szólni, hogyha megtaláljuk a számításainkat egymással, akkor egy hosszabb távú, közös munka kezdődhet el közöttünk – mondta Barabás Árpád, klubtulajdonos. 

- Nem most kezdődött meg a tárgyalás közöttünk, már évekkel ezelőtt szóba került, hogy Veszprémbe jöhetnék kézilabdázni. Dunántúli vagyok, a párommal a két család között ingázunk, és már a férjem is itt dolgozik. Fontosnak tartjuk, hogy együtt legyen a család, és úgy látom, hogy komoly célok vannak a klubnál, ezért döntöttem a Veszprém mellett. Még három hónapig a Loki játékosa vagyok, és a jelenlegi csapatommal a bajnoki döntőért harcolunk. Nem akarok dobálózni a sajtóban, csak nyártól leszek a Barabás játékosa, pár hét múlva visszaállok a csatasorba, velük kell minél jobb eredményt elérnünk. Nyáron jövök Veszprémbe, utána mindent megteszek a csapat érdekben. Szinte mindenkit ismerek a csapatból, Gerstmár Renivel nagyon jó kapcsolatunk van régóra. A legtöbb lánnyal játszottam is együtt, például Mehlmann Ibivel, Hoffmann Kittivel, Király Annamáriával. Farkas Verával egy osztályba jártunk általános iskolába, és együtt kézilabdáztunk. Egy évben állapodtunk meg, ezalatt meg kell nézni, hogy tudunk együtt dolgozni, és ha komolyan gondoljuk, akkor hosszú távon tudunk tervezni – mondta Bulath Anita.

- A válogatott gerincét alkotó játékosról van szó, már amikor Zovkó csapatából eljött, szerettük volna leigazolni. A debreceni kitérő helyett örültünk volna, ha egyből hozzánk jön, de akkor már összeállt a csapatunk. Azóta is figyeltem a játékát, egy kézilabdában és magánéletben is profi hozzáállású emberről van szó, aki kinyilvánította, hogy komolyak a szándékai velünk. Számunkra elengedhetetlen egy ilyen hozzáállású játékos, a feladata nálunk is ugyanaz lesz, mint a korábbi klubjaiban – mondta Gyurka János, a Veszprém Barabás KC vezetőedzője.
 

 

 

Hozzászólások

A jobb oldalon található Veszprém Barabás, UKSE Szekszárd november 6-i mérközése valószinüleg tévedésből maradt fennt. Most az UKSE Szekszárd játszik a Veszprém Barabással március 4-én. Köszönjük az észrevételt, a következő meccs a Szekszárd ellen lesz, viszont idegenben, véletlenül az őszi, hazai meccs bannerét tettük ki.
lajos2011. március 02. 16:04
Isten hozott Veszprémben Anita!
2011. február 26. 20:32
Név E-mail cím A képen látható számsor:
Hozzászólásommal elfogadom a hajraveszprem.hu szabályzatát.

A rovat további cikkei

Facebook