Ötkarikás bulvár

Még mindig beszédtéma az egyetemisták körében az ötKARikás játékok, ezúttal a színfalak mögül szolgálunk néhány információval.

Két hete adták át a díjakat a Pannon Egyetem legnagyobb szabadidősport rendezvényén, a hetedik alkalommal megrendezett ötKARikás játékokon. A hallgatók és az oktatók 20 sportágban közel két héten keresztül versengtek egymással, most pedig a szervezőkről, a rapperről és a hangulatfelelősről ejtünk néhány szót.

Nemcsak sportban remekeltek

Október 24-26 között Pécsett rendezték meg a Dr. Papp László Számvitel Versenyt, amin részt vett az ötKARikás játékok két szervezője, Krausz Péter és Hargitai Dávid Máté is. A Pannon Egyetem csapata az előkelő 2. helyen végzett az esettanulmányi versenyen, az első helyet a kolozsvári Babes-Bolyai Tudományegyetem szerezte meg, ami egyben azt is jelenti, hogy a veszprémi csapat (Hegedűs Andrea, Krausz Péter, Nagy Tamás, Hargitai Dávid Máté) lett a legjobb a hazai mezőnyben. A versenyről részletes beszámolót az egyetemunk.com találnak olvasóink.

Elkészült PD első videoklipje

2007-ben, a IV. ötKARikás játékok megnyitójára készítette el Domján Péter, alias PD az ötKARikás induló dalát, mely a cikkünk mellékleteként megtalálható és letölthető. Azóta PD számos fellépésen van túl, és elkészült első videoklipje is a Katona című dalból. 

 A forgatás a Szombathelyen található volt szovjet laktanya területén zajlott, a főszerepet maga, PD játssza. A videoklip és a forgatással kapcsolatos élmények megtalálhatók PD honlapján.

Szinte mindenben elindult a legjobb hangulatkeltő

Az ötKARikás játékok szervezői idén megalapították a legvérmesebb, legjobb hangulatkeltő hallgató címet, amit Molnár Márk (becenevén Lapát) kapott meg. Lapát röviden összefoglalta a majd kéthetes rendezvénnyel kapcsolatos élményeit:

- Mivel szeretek részt venni egyetemi közösségi programokban ezért rettentő jó dolognak tartottam magát az ötKARikás Játékokat. Van egy eléggé összekovácsolódott baráti társaságunk, mely 15-20 főből áll. Ez pont két csapatra való ember, ezért alkottunk két csapatot. Azok akik tudnak focizni ők kerültek a Kardoskútiak csapatba, akik pedig nem - köztük én is -, azok az Elite Pain együttesbe. Mivel a csapat többsége sportbarát, így kapva az ötKARikás alkalmán, minél több sportágban ki szerettük volna magunkat próbálni, ezért a társaság nagy része rengeteg egyéni számban is nevezett. Persze a motiváció az is volt, hogy ha már a többiek ebben meg abban neveznek, akkor nehogy már én is kimaradjak a mókából. Értelemszerűen kijártunk egymás mérkőzéseire szurkolni egymásnak, és ahogy megéltük, eléggé jó hangulatot tudtunk ezeken az eseményeken teremteni. Legalább is a visszajelzések alapján erre következtetek. Jó volt olyan emberekkel együtt sportolni, szurkolni akikkel a hétköznapi élet során nem igazán futok össze!