Megadták az alaphangot

Látványos nyitóünnepséggel kezdetét vette az ötKARikás játékok, a szervezők gólöröm pályázatot is hirdettek.

Hétfő délután a hivatalos megnyitóval megkezdődött a Pannon Egyetem legnagyobb szabadidősport rendezvénye, az ötkarikás játékok. A sporteseményt Bácskai Sándor, a Testnevelés és Sport Intézet igazgatója nyitotta meg, beszédében kiemelte, hogy ez a rendezvény is hozzájárul ahhoz a közös célhoz, amin kollégáival nap mint nap dolgozik: az egyetemisták minél többet sportoljanak.

A szervezők részéről Vadócz Gábor mondott köszöntőt, aki akkor lett a legnépszerűbb, amikor a rendezvény támogatói által felajánlott nyereményeket kisorsolta a résztvevők között.

A köszöntő beszédek után a Székesfehérvári Kempó SE látványos bemutatója következett, ütő és rúgótechnikák mellett töréseket is láthattak az érdeklődők. A színes, jól felépített bemutatón a keménység és a humor egyaránt dominált, így remekül szórakoztak a nézők.

Már Veszprémben is zajlanak a kempo edzések, a Táncsics Mihály Szakközépiskola és Kollégium sportcsarnokában keddenként és péntekenként várják az érdeklődőket, 17:00-18:30-ig gyerekedzések (6-14 éves korig), 18:30-20:00-ig ifi és felnőtt edzések zajlanak. Az ötKARikás játékok programjában egy küzdősport találkozó is szerepel, amit november 17-én, szerdán, 19:30-tól rendeznek az egyetem tornacsarnokában. A részletekről hamarosan beszámolunk.

A kempobemutató után Németh Adrienn és Gyurácz Tamás közkedvelt slágereket adtak elő, a fellépők az egyetemi rendezvények rendszeresen meghívott vendégei. Adrienn fülbemászó énekhangját Tamás elektromos gitárral kísérte, egy jól összeszokott párost láthattak a nézők.

Az ötKARikás játékok szervezői egy új pályázatot is hirdettek: A gólöröm pályázat lényege, hogy meg kell örökíteni az utókor számára a csapat gólszerzését. Videokamerával, fényképezőgéppel vagy akár mobiltelefonnal készített felvételeket is elfogadnak a szervezők, akik biztosak abban, hogy kreatív ötletek fognak születni az egyetemisták körében.

Néhány gondolatébresztő a csapatoknak és a felvétel készítőinek:
http://www.youtube.com/watch?v=fwqGRNtHDQg&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=qhSlH3N4T3s&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=zqjCcMz5qG4&feature=related

A november 8-án kezdődő rendezvény teljes időtartama alatt, egészen november 18-ig lehet alkotásokat készíteni, az elkészült pályaműveket november 20-ig lehet elküldeni az otkarikas@gmail.com címre. A pályaművek – beérkezési sorrendben - felkerülnek a Hajráveszprém.hu és a hok.uni-pannon.hu/otkarikas oldalra, a videókra november 12-től folyamatosan lehet szavazni egészen november 30-ig. A nyertes pályázó 3 darab Takarékszövetkezet induló csomagot is nyernek a Forrás Takarékszövetkezet jóvoltából.

Az ötKARikás játékok támogatói: