Kijött az osztálykülönbség a két csapat között

Hazai pályán kikapott a Veszprém Kosárlabda Klub az éllovas Pécsi VSK-VEOLIA ellen a férfi kosárlabda NBI/B Piros csoportjában.

Horti majd Halász dupláival nyitottak a pécsiek, amire Szabó hármasa érkezett válaszként, sőt Orgona is betalált középtávolról. Horti és Juhos kosaraival azonban visszavette a vezetést a vendégcsapat (5. perc: 5-10). Majd jött két eladott labda a hazaiaktól, és máris tízzel vezettek a baranyaiak. Szabó duplájára Horti válaszolt, majd Juhos és Harler következett a pontszerzők sorában. Birkás szép passzából Habel talált be, majd Bíró szerzett két pontot a túloldalon, akit az ex-veszprémi Tóth követett a sorban. Orgona hárompontosa nyitotta az utolsó percét a negyednek, és egy támadással később Birkás szlalomozott be szépen a védők között, két pontot szerezve. A végén azonban Németh még betalált kintről (10. perc: 14-28).

Madár szép kosarával kezdődött a második felvonás. Bíró is kosarat szerzett ekkor a másik oldalon, majd Birkás is remek megoldásból talált be, akárcsak Tóth válaszként, klasszikus centerjátékot bemutatva. A két irányító, Harler és Szabó duplái váltották egymást, majd egy labdaszerzést követően Kiss is betalált a hazaiaktól, ekkor a vendégek időt kértek (16. perc: 22-36). A megbeszélés után Horti és Harler hét további ponttal növelte a különbséget, ezzel húsz pont fölé nőtt az. Orgona ekkor Szabó szép passzából értékesítette a ziccerét, ám Halász válaszolni tudott. Orgona két büntetőkísérletéből egy volt pontos, Tóth viszont két egységet tett hozzá csapata teljesítményéhez. A félidő utolsó pontjait, méghozzá hármat, Harler szerezte (20. perc: 25-50).


Fotó: archív

A harmadik tíz perc első kosarát a Veszprém jegyezte Varga révén, amit Juhos két pontos büntetője követett a másik oldalon. Molnár is megszerezte a maga első pontjait, Juhos pedig újabb kettővel növelte a már meglévőket. Halász szép betörése után Naményi Márk időt kért (23. perc: 27-59). Madár szerzett gyorsan öt pontot, majd Molnár triplájára Kiss válaszolt. Horti volt eredményes a palánk alatt ezt követően. Mindkét oldal eredménytelen támadásait Oorgona zárta le egy triplával, majd egy szép blokkot is bemutatott Füzivel szemben. Utóbbi pár támadással később egy saroktriplát értékesített. Szabó szép kétpontosa volt a válasz, majd Orgona is szerzett egy látványos duplát. Tóth kettő plusz egy pontos játéka érkezett feleletként. A negyed utolsó kosarát Bíró szerezte (30. perc: 40-72).

Bíró kettesére Szeifert hármassal válaszolt, de Németh is betalált kintről. Szabó és Harler duplái követték egymást, majd Németh szerzett újabb triplát. Ekkor időt kértek a hazaiak (33. perc: 45-82). A rövid szünet után Tóth szerzett elsőként kosarat, akit Birkás követett a másik térfélen. Pár pontatlan akció után Szabó hármasa törte meg a csapatok pontcsendjét. Füzi faulttal együtt szerzett kosara és pontos büntetője volt a felelet, majd a tavaly még veszprémi színekben szereplő bedobó egy triplát is értékesített. Habel középtávolija, Antoni kettese és Németh negyedik hármasa következett. Kiss értékesítette egyik büntetőjét, majd Antoni is a hárompontos kísérletét. Az utolsó percre pályára lépett a veszprémieknél a tizenöt éves Ráskai is. Antoni újabb triplát dobott fél perccel a vége előtt. Szabó büntetői pontosak voltak, amelyek egyben az utolsó érdemleges momentumokat jelentették a meccsen (40. perc: 54:101).

A Veszprém jövő szerdán Cegléden folytatja a bajnoki szereplését 18:30-tól, majd szombaton a Vasast látja vendégül 18:00-tól.

Nyilatkozatok

Naményi Márk, a Veszprém vezetőedzője: „Tudtuk, hogy nehéz meccsre számíthatunk a Pécs ellen. Azt gondolom, hogy ők a bajnokság egyik top esélyesei. Ennek megfelelően készültünk a mérkőzésre, próbáltunk mindent beleadni, fejlődni, amiben lehet. Gratulálok nekik, és további sok sikert kívánok.”

Juhász Olivér, a PVSK vezetőedzője: „Nagyon örülök, hogy idegenben ismét tudtunk nyerni. Kicsit gyakoroltunk zóna ellen, és hellyel-közzel megtaláltuk az ellenszert, bár a befejezéseink nem voltak pontosak. Mindenképpen örülök, hogy egy jó hangulatú mérkőzést tudtunk játszani a Veszprémmel. Sok sikert kívánok nekik a továbbiakban.”

Férfi kosárlabda, NB I/B Piros csoport, alapszakasz 6. forduló
Veszprém Kosárlabda Klub – Pécsi VSK-Veolia 54-101 (14-28, 11-22, 25-22, 14-29)
Veszprém, Vetési Albert Gimnázium, 310 néző
Játékvezetők: Tóth Kálmán, Szalai Zsolt és dr. Magyari Tibor

Veszprém: Madár 7/3, Varga 2, Szabó 15/3, Birkás 6, Orgona 12/3. Cserék: Kiss 5, Ráskai, Szeifert 3, Habel 4. Edző: Naményi Márk

PVSK: Harler 17/9, Halász 8, Juhos 8, Molnár 6/6, Horti 12. Cserék: Füzi 9/6, Németh 12/12, Antoni 8/6, Bíró 8, Tóth 13, Kocsis. Edző: Juhász Olivér