Fiatal tehetségekkel bővül a Veszprém KK kerete

A Veszprémi Utánpótlás Kosárlabda Egyesület négy fiatal játékosa, Végh Mátyás, Kiss Levente, Varga Ádám és Nagy-Zsugya Ádám a 2022-23-as szezonban hivatalosan is a Veszprém Kosárlabda Klub felnőtt csapatának keretéhez tartozik.

Végh Mátyás a legfiatalabb a felnőttekhez érkező játékosok közül, hiszen októberben lesz tizenhét éves, ám már tizenkét mérkőzésen lehetőséget kapott tavaly a felnőttek között, hogy megmutassa milyen teljesítményt tud nyújtani, akár a rájátszásban is. A VUKE évvégi díjátadóján az edzők őt választották az U18-as csapat legjobb játékosának (MVP), így ő vehette át a Dr. Fülöp István díjat.

Szintén ezen az eseményen kapott elismerést Kiss Levente is, akit az U18-as csapat legtöbbet fejlődött játékosának választottak, neki ítélve a Horváth Zoltán díjat. Levente, aki júliusban ünnepelte a tizennyolcadik születésnapját, szintén bemutatkozhatott már az előző idényben a felnőttek között is.

Varga Ádámot az U18-as csapat legjobb védőjének választották a szakemberek az év végén, így ő részesült a Szathmári Attila díjban.

Nagy-Zsugya Ádám a negyedik érkező a felnőtt kerethez a junior csapatból, aki tehetségével és hozzáállásával szintén kiérdemelte ezt a lehetőséget.

Naményi Miklós, a Veszprém Kosárlabda Kft. ügyvezetője a következőket mondta el az ifjú játékosok kapcsán: „A fiatalítás és a saját nevelésű játékosok szerepeltetése fontos része a klubfilozófiánknak. Büszkén mondhatjuk, hogy négy, száz százalékban saját nevelésű fiatal kap lehetőséget, hogy a felnőtt csapatban bizonyíthasson. Mindannyian több mint tíz éve itt kosaraznak, Petőfi Lajos volt az első edzőjük. Végig kísértük mindegyikük fejlődését a korosztályos csapatokban, és azt gondoljuk, hogy ha továbbra is megfelelő szorgalommal és alázattal dolgoznak, idővel meghatározó játékosok válhatnak belőlük.”